Kérdéseivel hívjon minket:
+36 (52) 454 928+36 (30) 633 2309

Nyáron tablettel támadnak a revizorok

Tablettel ellenőrzik a pénztárgéphasználatot nyáron a revizorok, akik éjszaka és hétvégén is figyelnek.
Nyáron tablettel támadnak a revizorok
A turisták által kedvelt üdülőhelyeken, vendéglátóhelyeken, strandokon, nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, szállásadóknál, rendezvényszervezőknél, tüzépeken is lehet számítani a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársaira munkaidőn kívül és hétvégén is a július elejétől augusztus végéig tartó nyári országos ellenőrzések során.
A NAV szerdai tájékoztatása szerint a vizsgálandó vállalkozások célzott kiválasztását kockázatelemzés alapozza meg. Az online pénztárgépet használók közül az ellenőrök jellemzően azoknál jelennek meg, ahol az előzetes elemzések alapján vélhetően valami nincs rendben.
A nyugtaadást az ellenőrök táblagéppel kontrollálják, az online pénztárgépbe beütött adatok és a vásárlók számának összevetésével. A tabletes lekérdezéssel távolról követhető a nyugtaadás, és ahol a revizorok rendben találják az adatokat, nem végeznek próbavásárlást - közölte az adóhatóság.

A vásárokon, kitelepüléseken a helyszíni tapasztalatok alapján választják ki a revizorok, kiket kell ellenőrizni.
Az előzetes kockázatelemzés után az idén is megjelennek a NAV munkatársai a belvárosi vendéglátóhelyeken, szórakozóhelyeken, a Balaton környékén a szolgáltatóknál és kereskedőknél. Az ellenőrzések kiterjednek az elektronikus kereskedelemre, a közösségi szolgáltatásokra is.
Az egész nyáron át tartó ellenőrzés-sorozatban kiemelt figyelmet kapnak Budapesten és a Balaton környékén azok a szállásadók, akik akár egy napra, akár egész nyárra szobát adnak ki - hangsúlyozták a közleményben.
A NAV szakemberei egyebek között azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat - különös tekintettel a nyári szezonban munkát végző diákokra -, és a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről.
(MTI)

További híreink:

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön elsőként híreinkről, szakmai tanácsainkról!


Kapcsolat

Székhely:

1088 Budapest,
József körút 19 III/6

Iroda cím:

4025 Debrecen,
Szent Anna u. 14/A

Levelezési cím:

4002 Debrecen
Pf. 309

Tel./Fax:

(52) 454-928
(52) 454-929
(52) 323-563